ARTISTII KDO

Artistii kdo :: Stefan Curelaru

Stefan Curelaru

Stefan Curelaru

Madalina Mirea, istoric de arta, spune despre artist:

"Stefan Curelaru este unul dintre cei cativa din generatia sa. Si daca definim "arta cu tendinta" ca fiind diferita de conceptual de globalizare a artei si disociem intre arta angajata si arta pusa in slujba unor lozinci patriotarde, atunci putem afirma, fara echivoc, ca artistul Stefan Curelaru este un sculptor roman contemporan angajat, a carui arta cu tendinta priveste realitatea in fata, fara ura si fara partinire.

Crezul sau artistic, recognoscibil in arta pe care o practica este acela ca obiectul artistic trebuie sa poarte un mesaj, fie el de ordin psihologic, social sau spiritual. A inteles ca arta poate fi si trebuie sa fie un instrument de trezire a sufletelor, mai eficient decat o mie de discursuri. Poate ca o eticheta mai potrivita lucrarilor sale ar fi: arta eficace.

Stefan Curelaru ramane un fin observator al realitatii nude, pe care o coaguleaza, mestesugit, in obiecte perene, care sfideaza epoca vitezei, trendul consumerist, sau, dupa caz, opiniile de-a gata. Astfel, lucrarile sale primesc datele esentiale ale capodoperei: sunt etern umane si universal valabile, iar discursul sau politic intrisec nu este unul distructiv, ci unul constructiv".

Galeria Artistului

12_stefan_curelaru.jpg

12_stefan_curelaru_1.jpg

12_stefan_curelaru_2.jpg

12_stefan_curelaru_3.jpg

12_stefan_curelaru_4.jpg

12_stefan_curelaru_5.jpg

12_stefan_curelaru_6.jpg

12_stefan_curelaru_8.jpg