|
apa imbuteliata ECO pro sau contra
|
| Autor |
Mesaj |
karmen_kk
Junior Member

Grup: Registered
Inscris: May 2009
Status:
Reputatie: 0
|
apa imbuteliata ECO pro sau contra
buna ziua
Ma intrebam zilele trecute despre cat de sanatoasa este apa imbuteliata si care ar fi beneficiile ei vis-a-vis de apa de la robinet.Care sursa e mai sigura si de ce?Asa ca am cautat pe net despre acest subiect si am gasit pareri pro si contra.Apa imbuteliata este mai buna decat cea de la robinet doar daca aceasta provine de la un izvor de adancime recunoscut, spun nutritionistii. “Nu orice apa imbuteliata este potabila. S-au vazut cazuri cand pe sticle nu era trecut nici izvorul, nici producatorul. Apele imbuteliate in orase pot fi chiar mai periculoase decat apa de la robinet” , asa ca grija ce fel de apa cumparam.Cat despre apa de la robinet de cand se fac publice rapoartele de contaminare a apei cu metale grele, cu reziduri radioactive, ingrasaminte, pesticide, erbicide si scurgeri de combustibili, tot mai putine persoane o folosesc pentru baut si din ce in ce mai multi oameni se tem sa o mai foloseasca asa cum vine ea prin robinetul de la bucatarie.
In colnluzie cred ca mai sanatoasa este apa imbuteliata care provine dintr-un loc nepoluat .
|
|
| 24-07-2009 04:02 PM |
|
 |
KDO
Administrator

Grup: Administrators
Inscris: Jun 2008
Status:
Reputatie: 1
|
RE: apa imbuteliata ECO pro sau contra- concurs Eco
Karmen_kk cred ca ai deschis un subiect interesant si potrivit cu tema concursului nostru Eco.
Asteptam si alte pareri si subiecte.
|
|
| 24-07-2009 07:34 PM |
|
 |
karmen_kk
Junior Member

Status:
|
RE: apa imbuteliata ECO pro sau contra
nu pot sa cred ca nimeni nu este interesat de ce bea, ca nu este interesant un subiect despre apa ceva vital pentru existenta noastra.Oare nu are nimeni nici o opinie sau o parere despre acest subiect sau oricare altul pe tema ECO ?
|
|
| 06-08-2009 10:09 PM |
|
 |
eli1
Junior Member

Inscris: Aug 2009
Status:
|
Sunt sigura , ca mai toti oamenii sunt convinsi ca apa imbuteliata este mai sanatoasa. Dar oare isi permit toti sa cumpere aceasta apa? Desigur , sanatatea e foarte importanta.Si totusi ambalajul din plastic, care poate fi reutilizabil, lasa de dorit.Cred ca are influenta negativa.
Acum 21 de ani nu prea se gasea apa minerala. Exista si atunci poluare.
Am fost in Delta Dunarii ,am inchiriat o barca si dusi am fost. Nu erau fantani,nu aveam alte surse de apa potabila. Am baut apa din Dunare. A fost distractie,neputand accepta ,dar m-am obisnuit. N-am avut nicio problema de sanatate datorita consumului de apa. M-am simtit chiar foarte bine.
Astazi n-as mai pleca in Delta.
|
|
| 30-08-2009 02:41 PM |
|
 |
analis
* moderator Kdo *

Status:
|
Nu stiu ce sa zic in privinta asta!Daca este asa chiar ma bucur ca exista.
|
|
| 12-09-2009 10:16 PM |
|
 |
maryya
Junior Member

Inscris: Sep 2009
Status:
|
Sunt de acord cu apa imbuteliata eco, la noi in tara este o apa cu un grad ridicat de duritate aceasta duritate este data de prezenta tuturor cationilor din apa in afara de cationii metalelor alcaline. Deoarece ionii de calciu si magneziu se gasesc in apa in cantitate mult mai mare fata de ceilalti cationi, determinarea duritatii va consta din determinarea concentratiei acestor ioni.
Ph-ul apelor variaza putin fata de ph-ul neutru datorita prezentei CO2 ,bicarbonatilor si carbonatilor.apele dure au ph-ul mai ridicat comparativ cu apele moi.
Hai sa avem grija ce bem, haideti sa nu stam prin spitale pentru afectiuni ale rinichilor, sa vem grija de sanatatea noastra, cu apa imbuteliata eco, RENUNTA LA APA DE LA ROBINET
|
|
| 12-09-2009 10:18 PM |
|
 |
andreyutzu
Junior Member

Status:
|
Corect  maroritatea oamenilor cred cu tarie ca apa imbuteliata este mai sanatoasa. Dar multi nu isi permit sa cumpere astfel de apa.
Eu beau numai apa Carpatina (bidon de 5l), deoarece are si saruri minerale, si nu este foarte acidulata  !
|
|
| 12-09-2009 10:20 PM |
|
 |
loana009
Junior Member

Status:
|
Sunt de acord cu tine, Karmen, dar am si unele rezerve. Am cunostinta de situatii concrete in care apa de la robinet a facut foarte rau persoanelor care au baut-o (probleme de digestie, ingalbenirea dintilor, etc.). Locuind la curte, tevile de apa erau foarte vechi, apa reziduala s-a infiltrat in conducta de apa potabila.
In alta ordine de idei, bunicii mei locuiesc intr-un satuc de munte. Apa potabila au captat-o dintr-un izvor de mare adancime. Din pacate, aceasta apa trece pe langa un zacamant de sare. Nu-ti doresc sa iti potolesti setea cu lichidul acela salciu, putin sarat, dar rece care ajunge in curtea lor.
Cateodata, orice apa imbuteliata poate fi mult mai buna decat apa de la robinet. Dar iti dau dreptate cand spui ca trebuie sa verificam sursa.
|
|
| 12-09-2009 10:26 PM |
|
 |
carmen2009
Junior Member

Status:
|
eu sunt pt apa imbuteliata.pe cea de la robinet nupot sa o beau nici sa mor de sete.si bebelusului meu tot apa plata imbuteliata(dorna) ii dau.o si fierb inainte sa fiu cat mai sigura.
|
|
| 12-09-2009 10:35 PM |
|
 |
carmita
Junior Member

Status:
|
Sunt de acord cu apa imbuteliata ,dar trebuie sa avem grija -nu orice apa imbuteliata este potabila.Mai intai trebuie verificata eticheta pentru a ne asigura ca aceasta apa provine dintr-un depozit cunoscut ,nepoluat .
Pentru ca sanatatea noastra depinde foarte mult de calitatea apei consumate,nu este recomandat sa se bea apa de la robinet deoarece aceasta contine clor si alte substante organice .
|
|
| 12-09-2009 10:58 PM |
|
 |
|
|